Безплатен Софтуер
 
Нов Софтуер
Dec.02
Downloads
FileAdobe Reader 10.1.1
Dec.02
Downloads
FileFresh UI 8.78
Dec.02
Downloads
FileBurn4Free 5.8.0.0
Dec.02
Downloads
FileAd-Aware Free 9.6
Dec.02
Downloads
FileAdvanced SystemCare 5.0.0.158 Final
Dec.02
Downloads
FileCDBurnerXP 4.3.9.2809
Dec.02
Downloads
Fileavast! 6.0.1367 Final
Dec.02
Downloads
FileDAEMON Tools Lite 4.45.1.0236
Dec.02
Downloads
FileBitComet 1.30 Final
Dec.02
Downloads
FileDriver Magician 3.62
МЕНЮ - НОВИНИ
Новини
Файлове arrow Новини arrow Сигурност
Сигурност

Хакер закърпи дупка в Windows Печат Е-мейл
19 October 2007
Хакер закърпи дупка в Windows

Microsoft не препоръчва да се използва решението : Източник - Technews.bg

Неофициален пач от хакер с псевдоним KJK::Hyperion отстранява критична уязвимост в Windows и Internet Explorer. Дупката позволява на атакуващи да изпълнят произволна програма на потребителския компютър.

Microsoft съобщи за проблема на 10 октомври, а разработчиците на популярни продукти като Firefox и Skype вече пуснаха обновления, които предотвратяват възможността за експлоатация на уязвимостта. Много други приложения обаче, като Adobe Reader, Outlook Express/2000, Miranda и mIRC остават уязвими.

Хакерският пач отстранява причините за уязвимостта, а именно параметри на функцията Windows ShellExecute(), която служи за стартиране на файлове, отваряне на документи и преходи по URL адреси.

Продължава...
 
Вирусът Storm отново атакува! Печат Е-мейл
19 October 2007
Вирусът Storm отново атакува!
Не разглеждайте снимки на котки, кучета, мечки и други животни в уеб, освен ако не сте добре защитени : Източник - Download.bg
Ето ви една страхотна оферта! Кликнете върху линк и ще получите не само безплатна картичка с изключително чаровна котка от Psycho Cat и ще заразите системата си с опустошителен вирус! Кой вирус? Storm - старият нов вирус, който стана популярен с това, че веднъж влязъл в системата винаги намира пролука, а изчистването му е почти невъзможно!

Последната поява на Storm включва изображения с котки. Не знам дали сте забелязали, но котенцата винаги са особено популярни в Интернет пространството и ако се разтърсите из Google ще намерите хиляди снимки с тези пухкави топки. Преди създателите на Storm насочваха атаките си върху строго определени потребители или системи за сигурност, които са трудно пробиваеми, но сега явно са решили да направят масова атака и да съберат популярност.
Продължава...
 
Край на пиратството в YouTube Печат Е-мейл
17 October 2007
Край на пиратството в YouTube

Системата за филтриране на клипове е завършена : Източник - Technews.bg

Популярният видео сайт YouTube е готов със своя филтър за пиратски клипове, стява ясно от различни публикации в интернет. Появата на новата технология идва с месец закъснение, предвид сложността на проекта.

От Google, чиято собственост е YouTube, признават, че това е една от най-сложните разработки, които са внедрявали. Технологията ще позволи на компаниите да вграждат в своите клипове специални цифрови отпечатъци, при разпознаването на които, клиповете ще бъдат незабавно премахвани от YouTube.

Google е стартирал разработването на филтъра веднага след придобиване на YouTube преди близо една година, съобщават представители на компанията. Въпросът за пиратските клипове е особено актуален, след като вече седем месеца се точи съдебно дело по иск на компанията Viacom срещу YouTube на стойност 1 милиард долара.

Продължава...
 
Уязвимост в Gmail позволява да се крадат писма Печат Е-мейл
29 September 2007
Уязвимост в Gmail позволява да се крадат писма

Британският специалист по компютърна безопасност Петко Петков твърди, че е намерил опасна дупка в пощенската услуга Google Gmail, която теоретично позволява да хакери да крадат писма. : Източник - PCworld.bg

Както отбелязва Петков в своя блог, проблемът е свързан с настройваемите филтри на Gmail. За реализиране на атака, злосторникът трябва да принуди жертвата първоначално да влезе в своя Gmail акаунт, а след това да посети специално създаден уеб сайт. В този случай, чрез метода за междусайтова замяна на заявката (Cross-Site Request Forgery, CSRF), нападателят може да внедри в списъка с филтри на жертвата опасен филтър, който ще препраща писмата, съответстващи на зададени критерии, на посочен електронен адрес.

Продължава...
 
Немски OEM лаптопи идват комплектувани с вирус Печат Е-мейл
25 September 2007
Немски OEM лаптопи идват комплектувани с вирусГерманската фирма Medion изненада своите клиенти, след като се оказа, че част от нейните ОЕМ машини са били продадени с предварително качен boot вирус. : Източник - Technews.bg

Най-впечатляващото в този куриозен случай е възрастта на самия паразит. Става дума за 13-годишен вирус, познат като Stoned.Angelina. Той се зарежда в MBR boot сектора на дискетите и на твърдия диск, като единствената му цел е да се саморазпространява, но не причинява вреди.

Stoned.Angelina започва своя път в завод на Seagate през 1995 г., като инфектира цяла партида 850 MB IDE твърди дискове. Според Symantec и F-Secure въпросният вирус не представлява особена заплаха за потребителите, а и повечето антивирусни приложения успешно го откриват и елиминират.
Продължава...
 
Firefox няма да ви предпази от уязвимостите в Internet Explorer Печат Е-мейл
23 September 2007
Firefox няма да ви предпази от уязвимостите в Internet ExplorerПотребителите, които използват Firefox или Opera като браузър по подразбиране, не са защитени от уязвимостите на Internet Explorer. : Източник - Download.bg

Това доказа експеримент с вградени HTML страници в мултимедийни файлове.

 Петко Д. Петков демонстрира, че в мултимедиен файл може да се вгради уеб страница и тя ще бъде отворена от Internet Explorer, въпреки, че на системата е определен друг браузър по подразбиране. Така дори и потребителят да използва Firefox, преглеждането на мултимедийни файлове в Windows Media Player води до използването на IE, независимо дали потребителят иска или не. Затова е изключително важно Internet Explorer да бъде обновяван, независимо дали го ползвате, подчертава Петков.
Продължава...
 
Есперти алармират за сигурността на iPhone Печат Е-мейл
23 September 2007
Есперти алармират за сигурността на iPhoneСърфирането в мрежата носи голям риск : Източник - Technews.bg

Макар и iPhone да представлява трудна мишена за хакерите, то от McAfee предупреждават, че има начини устройството да бъде компрометирано. То не разполага със софтуер за сигурност, но и Apple не позволява на хората да качват на него програми на странични разработчици, намалявайки по този начин риска iPhone да бъде заразен със злонамерен софтуер.

Когато обаче устройството се свърже с Мрежата, възможностите за пробив в сигурността му нарастват неимоверно много, писа news.yahoo.com, като се позовава на McAfee. От компанията не твърдят, че са открили специфична дупка в сигурността на хендсета, но изброяват няколко начина, чрез които един упорит хакер може да използва интернет, за да зарази устройството.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Най - Сваляно
Dec.26
Downloads
File iconBS.Player 2.57 Build 1051 Final
567622
Dec.02
Downloads
File iconDAEMON Tools Lite 4.45.1.0236
475459
Dec.02
Downloads
File iconBitComet 1.30 Final
300164
Jul.30
Downloads
File iconGoogle Earth 6.0.3.2197 Final
236687
Jul.29
Downloads
File iconMicrosoft Office 2010 Service Pack 1
119182
Jun.12
Downloads
File iconDirectX 9.29.1962 Redistributable (June 2010)
116856
Jul.26
Downloads
File iconWinamp 5.621 Build 3173 Final
116832
Dec.02
Downloads
File iconavast! 6.0.1367 Final
68314
Sep.15
Downloads
File iconMedia Player Classic 6.4.9.1
63796
Dec.02
Downloads
File iconCCleaner 3.13.1600
59819
Социални профили
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
Общо Сваляния
2941580